Trenger vi kosttilskudd?

20.04.2017

Mange er naturlig nok skeptiske og spør oss om hvorfor de trenger å ta kosttilskudd når de likevel spiser sunt. De færreste forstår hvor stor betydning vitaminer og mineraler har for at de ulike prosessene i kroppen skal fungere optimalt. Vi mener bestemt - og dessverre må vi også si - at et balansert kosthold ikke lenger er nok for å holde kroppen vår frisk og balansert. Jeg ønsker nesten å gå så langt som å si at 100% av oss ikke får i seg nok næring til at kroppen skal fungere optimalt. 

I dette blogginnlegget skal jeg prøve å forklare hvorfor jeg mener dette.

Det moderne liv tapper oss for næring

I en perfekt verden ville ingen hatt behov for kosttilskudd! Men vi lever ikke i en perfekt verden. Vi lever et moderne liv med mye stress. Vi sover mindre og vi sover dårligere. Vi sitter for mye stille og statisk og trener for lite eller for hardt. Vi spiser mat som inneholder mye mindre næringsstoffer enn mat gjorde for kun et par tiår siden. Jorden som grønnsaker vokser i er skrinnere og mer næringsfattig enn før. Frukt tas ned fra trærne før næringsinnholdet er komplett, sendes umoden over lange avstander og må modnes på kjøkkenbenken din uten tilgang til sol og næring fra kilden. I tillegg sprøytes mange av plantene med kjemikalier mens de er vekstfase. Dette påvirker så klart mengden næringsstoffer og sammensetningen av næringen i planten i negativ retning. Det er naivt å tro at ikke det som sprøytes på planter blir med inn i kroppen vår når vi spiser og ikke påvirker oss i noen særlig grad. Vi utsetter kropp, hjerne og celler for store mengder toksiner som kroppen strever med å kvitte seg med.

Mange av dyrene vi spiser vokser opp uten å noen gang å se dagslys eller spise naturlig mat som viltvoksende næringsrik gress. Kyr er skapt for å spise gress, men blir foret med korn og kraftfor.

Vi spiser mengder med syntetiske medisiner som også tapper kroppen vår for næring og skaper ubalanser.

Har vi alle næringsmangel?

Tall viser at en stor andel av befolkningen har mangler på en eller flere vitaminer. Dette betyr at de får i seg mindre enn et minimum av det som skal til for å holde sykdommer unna. En mindre andel mennesker har alvorlige mangeltilstander, tilstander som faktisk er skadelig for både kropp og hjerne. Fedme er ikke lenger bare en tilstand du ser i USA. Også her i landet begynner vi å se tendenser til fedme på grunn av overspising og feilernæring. Man tror kanskje ikke at en fet person har næringsmangel, men jo - det er dessverre tilfelle.

Hvor mye vitaminer og mineraler trenger vi egentlig?

Ja, dette spørsmålet er det vanskelige - og jeg har ikke noe godt svar på dette! Men, i den verden vi lever i - med de forutsetningene jeg allerede har nevnt - mener jeg bestemt at alle mennesker daglig bør innta et basis næringstilskudd for å sikre å få i seg alle de viktigste vitaminene og mineralene. Min egen erfaring kan bekrefte dette. I årevis har jeg blitt testet og fått påvist mangler på enkelte vitaminer og mineraler som B12, D-vitaminer, Magnesium og jod. Så fort jeg kom i gang med strukturert inntak av et matbasert næringstilskudd som er riktig sammensatt og med høy bio-tilgjengelighet opplever jeg at kroppens mange prosesser fungerer normalt igjen. Jeg sier ikke med dette at kosttilskudd gjør deg frisk, men at ved å tilføre kroppen nok næring, vitaminer og mineraler - så får kroppen nok støtte og tilførsel til å fungere som den skal!

Men så tenker kanskje du at «undersøkelser viser at kosttilskudd ikke virker»? Her tør jeg påstå at disse undersøkelsene med stor sannsynlighet er utført med enkelt-vitaminer eller med syntetiske og ikke bio-tilgjengelige enheter. Hvis du tar høye doser av et enkelt næringsstoff, så vil du mest sannsynlig ikke oppnå ønskede resultater - eller du vil få negative effekter. Gulrøtter er bra for deg - men det betyr ikke at det er bra for deg å spise kun gulrøtter i et halvt år. Faktisk så kan det skade deg.

Naturlige og riktig sammensatte næringsstoffer har som oppgave å støtte metabolismen din til å fungere normalt. Medisiner og kunstige vitaminer og mineraler har motsatt effekt - de blokkerer for en normal funksjon.

Finn et tilskudd som du føler deg trygg på!

Næringsdrikkene jeg bruker og anbefaler er valgt basert på lang tids søken etter en optimal løsning som oppfyller de kravene jeg har beskrevet. Jeg, og mange med meg, har erfart at de gir kroppen min den støtten som den trenger for at jeg skal føle at jeg har en god og optimal helse. Optimalsettet består av naturlige vitaminer, mineraler, probiotika og enzymer som er optimalt satt sammen for et optimalt opptak. 

Jeg føler en stor trygghet for kvaliteten. Kvalitet, renhet og sikkerhet sammen med effekten har stor betydning for meg. Produksjonen av disse næringsdrikkene følger strengeste GMP retningslinjer, dvs høyeste internasjonale produksjonsstandard. Omfattende kontroller gjøres både av samtlige råvarer i næringsdrikkene - og av det ferdige produktet. Holdbarhetstester, mikrobiologiske tester, tungmetalltester, tester mot ugressmidler utføres kontinuerlig - og er også et krav fra selskapets side. Jeg er mildt sagt imponert over denne delen, og du skal lete lenge etter et selskap som produserer kosttilskudd med samme kvalitetsstandard. Kundens trygghet står i forsetet. Ingen produkter slippes ut på markedet om ikke resultatene fra laboratorieanalysene møter selskapets høyeste standard. Denne standarden går langt forbi det som kreves og det som er faktisk praksis i denne bransjen. For vi vet at ikke alle kosttilskudd produseres likt. Dette gir meg trygghet!

Mangelen på reguleringer gjør jobben med å finne et bra nok kosttilskudd krevende. Markedet er uoversiktlig. Min oppfordring er derfor å finne et tilskudd som du føler deg trygg på, med høy kvalitet og med en effektiv og riktig sammensetning. 

Det finnes heldigvis selskaper og alternativer der ute som er opptatt av høy kvalitet og gode råvarer, aktive ingredienser, uten fyllstoffer, tilsetningsstoffer, fargestoffer osv - og som i tillegg er konsistente ift kvalitet på de ulike leveransene. Du må bare finne de!

Optimalsettet selges kun via uavhengige distributører, og er ikke tilgjengelig i butikker.