Min historie og jakten på mer balanse.

16.11.2016

Mitt navn er Anne Marit. Jeg er 49 år. Alenemamma til tre barn som betyr alt for meg. Det er fantastisk å merke at i dag er jeg sterk og på plass i meg selv. Jeg takler mammarollen. Alle hverdagene. En krevende jobb. Jeg sover godt om natta. Jeg ligger ikke lenger og ser i taket uten å klare å sovne selv om kroppen føles helt utslitt. Jeg kan sove tungt gjennom en hel natt uten å våkne til samme tid hver natt - og vite at jeg ikke kommer til å få nok søvn denne natta heller. Borte er den dunkende pulsen jeg hadde i brystet år etter år - som gjorde meg frynsete - på grunn av mangel på søvn. Borte er også kraftløsheten. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg endelig kan si at «JEG KLARTE DET». Jeg klarte å finne tilbake til meg selv!

Det begynte tidlig i tredveårene. Jeg var ambisiøs. Flink pike. 

Til fingerspissene. Jeg ville gjøre alt perfekt. Studiene. Den nye jobben. Livet som kjæreste og eier av ny flott leilighet. Mammarollen. Det begynte med søvnen. Jeg fikk ikke sove. Det ble en ond sirkel. Og plutselig stod veggen der foran meg. Det var ikke første gang jeg fikk bekjentskap med den. Den slo meg hardt. Men jeg kom meg på beina igjen. Og jeg fortsatte. Noen erfaringer rikere, men ikke så mye klokere.

Så ble jeg mamma. 

For en gave. Min førstefødte fikk diagnosen cøliaki som toåring. De første to årene av sitt liv var han mye dårlig. Jeg ser det for meg ennå, mange år etterpå. Øynene hans. Tårene. Snørret som aldri sluttet å renne. Og magen som stod som en tromme. Det tok så altfor lang tid før vi skjønte hva det var. Og derfra begynte en lang reise i å forstå den virkelige betydningen av «mat er medisin». Som med alt annet gikk jeg inn i det med liv og lyst. Det ble på en måte to parallelle reiser. Min egen. Og reisen til gutten min - som jeg måtte lede for ham. Jeg skjønte intuitivt at «mat er vår viktigste medisin». Men hvorfor ble vi likevel ikke helt friske, hverken han eller jeg? Hvorfor? Jeg gjorde jo alt riktig. Vi spiste sunt og rent - og glutenfritt.

I årene som fulgte var jeg innom mange retninger. 

Kostholdet stod hele veien i fokus. Jeg prøvde mange ulike behandlingsmetoder for meg selv - og i perioder også for sønnen min. Akupunktur, øreakupunktur, fotsoneterapi, pusteteknikker, tapping og coaching. Jeg prøvde også ulike former for kosttilskudd. Flaut å si det, men det var ikke rent lite jeg testet ut. Hjelpes, det var mye. Og det ble dyrt. Noe hjalp litt. Det meste hjalp ingenting. Selv om jeg i korte perioder fikk sove bedre, eller følte at jeg hadde litt mer energi - så var det ustabilt - og jeg falt hele tiden tilbake. Jeg nådde bunnen da jeg for fem år siden skulle ut i marka på tur med søsteren min. Men jeg orket ikke å gå den lille runden vi hadde planlagt. Jeg måtte sitte på sykkelen og trille, mens søsteren min gikk ved siden av. Alt var et ork. Det eneste jeg egentlig ville var å være for meg selv. Men jeg måtte jo klare hverdagene. For barna mine. Gutten min slet på sin side med regelmessige perioder med lite energi og magevondt - og det ble etterhvert mye fravær - først fra barnehage - senere fra skolen.

For to år siden kom det første vendepunktet. 

En venninne av meg - som hadde noen av de samme utfordringene som meg - anbefalte meg «næringsdrikker» som hun mente kanskje virket. Hun er skeptisk i utgangspunktet - så å høre dette fra henne gjorde at jeg ville prøve. Jeg ville ikke la noe være utprøvd. Du vet følelsen av å være desperat etter å finne en løsning. Så jeg begynte å drikke næringsdrikkene - hver eneste dag. Morgen og kveld. Det gikk ikke en dag uten. Sakte men sikkert så skjedde det noe. Energien ble mer stabil. Jeg fikk oftere netter hvor jeg sovnet raskt - og jeg våknet uthvilt. Håret - som hadde ramlet av i lang tid - begynte å bli tykkere igjen. Håret begynte å vokse igjen. Neglene ble tykkere. Og sånn fortsatte det. Små endringer til det bedre hele veien. Nedturene ble ikke så dype. Oppturene ble flere.

Jeg begynte etterhvert å anbefalte den «magiske drikken» til andre. 

Som også opplevde noe av det samme som meg; de måtte ikke lenger ligge på sofaen etter jobb. Smerter ble mindre eller forsvant. Og sånn har det bare fortsatt. I dag anbefaler jeg næringsdrikkene til andre ved siden av min vanlige jobb i IT-bransjen. Det er så mange mennesker der ute som trenger de. Jeg håper at jeg ved hjelp av denne bloggen kan nå ut til mange flere som vil ha hjelp. Næringsdrikkene tetter igjen næringshull. Og akkurat det er vanskelig å forstå for noen. For vi spiser jo så sunt? Ja, gjør vi det? Får vi virkelig i oss nok næring hver dag? For maten er ikke som den en gang var. Den er ikke like næringsrik. Vi klarer ikke å få i oss nok næring til at alle kroppens prosesser fungerer optimalt gjennom et helt liv. Jeg kommer til å lage flere artikler som forklarer akkurat dette.

Men er det en ting jeg angrer på så er det at jeg ikke introduserte næringsdrikkene for barna mine tidligere. 

Jeg begynte med meg selv. Samtidig var jeg redd for at gutten min ikke skulle respondere så godt som jeg gjorde. Han pleide alltid å få vondt i magen hver gang jeg prøvde noe nytt. Så jeg var blitt forsiktig. Men en dag bestemte jeg meg for å prøve næringsdrikkene på ham også. Det er jeg uendelig glad for i dag. Bank i bordet; han har nesten ikke hatt fravær fra skolen siden han startet opp for snart ett år siden. Det er vanskelig å forklare, men det er som om noe har «falt på plass» hos ham. Han er mentalt mye mer på plass i seg selv. Han har aldri mer vondt i magen. Og mattoleransen hans er blitt mye bedre. Han tåler større utskeielser. Og ikke minst så har han blitt mye mer sosial.

Næringsdrikkene har kommet for å bli i våre liv. 

Både jeg og alle mine tre barn drikker næringsdrikkene hver eneste dag. På denne måten holder vi oss friske. Fraværet fra skole og jobb er tilnærmet null. Dette betyr ikke at livet er helt uten «hverdager». Livet kommer i veien fortsatt. Jeg har «mine dager» innimellom, jeg også. Men det er èn stor forskjell fra tidligere. Nå har jeg verktøyene jeg trenger for å hente meg raskt inn igjen.

Jeg håper å kunne dele mer av min reise med dere via denne bloggen - og håper at dere henger på. Hvis du ønsker å få råd om hvordan næringsdrikkene kan være noe for deg, så ikke nøl med å kontakte meg - så sender jeg deg gjerne mer informasjon.

Anne Marit, nygaardannemarit@gmail.com, mobil 92824583

Bestill CellRESET her